Topvrouwen

Plaatje bij Topvrouwen
Download nu

Rondom de publicatie van het boek Topvrouwen wordt op 15 december een seminar georganiseerd bij Shell in Den Haag (in samenwerking met het Erasmus Instituut Toezicht & Compliance) en neemt Jeroen van der Veer het eerste exemplaar in ontvangst.

Topvrouwen staan nog steeds op eenzame hoogte. De raden van bestuur en raden van commissarissen van Nederlandse beursfondsen tellen slechts 5,9 procent vrouwen en tweederde van de ondernemingen heeft géén vrouw in de hoogste regionen. Wie zijn deze vrouwen, bij welke ondernemingen zijn ze te vinden en hoe bereikten ze de top?I
In Topvrouwen koppelen onderzoeker Mijntje Lückerath-Rovers en journalist Marike van Zanten grensverleggend onderzoek naar diversiteit aan de ervaringsdeskundigheid en persoonlijke carrièrebeleving van een nieuwe generatie vrouwelijke rolmodellen. Kloongedrag, boardroomdynamiek, de moedermaffia of prinses op de erwt-vrouwen: niets blijft onbesproken in de openhartige interviews. Ook het omstreden belang van diversiteit voor ondernemingsprestaties komt aan bod, evenals de vraag hoe een doorbraak kan worden versneld: via charter, code of wettelijk quotum?De relevante combinatie van informatie en inspiratie maakt Topvrouwen tot een onmisbare handleiding, voor zowel topbestuurders, managers, hr-professionals, headhunters en adviseurs, als voor jonge, ambitieuze vrouwen die behoefte hebben aan aansprekende voorbeelden en doorleefde loopbaanlessen op hun eigen weg naar de top.